Hämeenlinnan keskiaikayhdistys ry ja Hämeen keskiaikatapahtumat oy

Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kiinnostusta hämäläiseen, suomalaiseen ja pohjoismaiseen keskiaikaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Hämeenlinnan keskiaikayhdistys perusti vuoden 2017 alussa yhtiön jatkamaan Hämeen Keskiaikamarkkinat -tapahtuman järjestämistä. Hämeen keskiaikamarkkinoita on järjestetty vuodesta 1997 alkaen, joten juhlimme tänä vuonna tapahtumamme 20-vuotista taivalta. Lisätietoa yrityksen perustamisesta löydät blogistamme.

Hämeenlinnan keskiaikayhdistys pyrkii myös seutukunnalliseen yhteistyöhön. Elokuussa järjestettävät Hämeen keskiaikamarkkinat näkyvät Hämeenlinnan Linnanpuistossa, ja mm. eri puolella kaupunkia järjestettävilla teemaklubeilla, sekä Hattulan Pyhän ristin ja Vanajan kirkoissa.

Hämeen keskiaikainen linna on keskiaikayhdistyksestä ja -yhtiöstä erillinen hallinnollinen kokonaisuutensa, joka ei kuulu keskiaikamarkkinoiden järjestelytoimikuntaan, mutta on yhdistyksemme pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Kuka tahansa on tervetullut Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen jäseneksi. Jäsenyyden myöntää yhdistyksen hallitus. Hakemuksen voit jättää näin:

1. Täytä ja lähetä sähköinen jäsenliittymislomake täällä. Vaihtoehtoisesti voit ladata jäsenliittymislomakkeen pdf-muodossa tästä, tulostaa sen ja lähettää täytettynä postitse osoitteeseen: Merventie 5, 13720 Parola. Ilmoita haluatko liittyä varsinaiseksi jäseneksi vai ainoastaan kannatusjäseneksi. Varsinaisella jäsenellä on äänioikeus yhdistyksen vuosikokouksissa.

2. Yhdistyksen hallitus käsittelee hakemukset ja päättää jäsenistä muutamia kertoja vuodessa kokouksissaan. Jäseneksi hyväksytylle lähetetään jäsenmaksulasku, ja sen maksamalla vahvistaa jäsenyytensä. Vuotuisjäsenyys maksaa varsinaiselta jäseneltä 25 € ja yhteisöjäseneltä 50 €. Kannatusjäsenmaksu on 50 €.