Ilmoittaudu talkoisiin

 

Tervetuloa Hämeen keskiaikafestivaalin talkoolaiseksi! Meitä ei olisi olemassa ilman talkoolaisiamme, joten suuret kiitokset siitä, että olet mukana järjestämässä tätä Suomen suurinta keskiaikafestivaalia.

Jo perinteiseen tapaan järjestämme infotilaisuuksia entisille ja uusille talkoolaisille klo 17 joka maanantai alkaen 17.7.2017. Paikkana on tuttu markkinatoimistomme linnan alueella, Ojennuslaitos (entinen Historiallinen museo), josta tuli ympärivuotinen toimistomme, puvustomme ja tarpeistovarastomme kesäkuun alussa.

Kannattaa ehdottomasti poiketa ainakin kerran talkoolaisinfoissa, joissa kuulet mm. muutoksista aikaisempaan ja tämän vuoden uutuuksista. Infotilaisuuksien sisältö on suunnilleen sama joka kerran. Paikka on siis sama, kuin kahtena viime vuonna, Vankilamuseon naapurissa. Festivaalitoimistomme osoite on Kustaa III:n katu 8, Hämeenlinna.

Eri talkootehtäviin voit tutustua alla olevien talkoopestikorttien myötä. Korteissa on kuvattu tärkeimmät ja eniten talkoovoimaa tarvitsevat pestit, mutta meillä on paljon sellaisiakin tehtäviä, joihin tarvitaan vain muutama tekijä. Talkoopestejä voidaan myös räätälöidä talkoolaisen aikatauluihin ja osaamiseen sopiviksi. Kysy lisätietoja keskiaikayhdistyksen toimistosta tai talkoovoudilta.

Talkoopestisi etuina ovat mm. asianmukainen työasu eli keskiaikapuku lainaksi keskiaikapuvustostamme ja alennuksia esim. iltapitojen lipuista tai etkojen keikkalipuista. Tietenkin saat myös talkoorannekkeen, jolla pääset viikonlopun ajan sisään festivaalialueelle. Lisää talkoo-eduista voit lukea jäljempänä.

Viestimme talkoolaisille pääosin verkkosivujemme (www.keskiaikamarkkinat.fi) ja sosiaalisen median kautta sekä jo mainituissa talkooinfotilaisuuksissa. Ajankohtaisimman tiedon löydät Facebook-sivuiltamme Hämeenlinnan Keskiaikayhdistys ry:n Facebook-sivut.

Talkoolaisille on myös oma Facebook-ryhmänsä: Hämeen Keskiaikafestivaalien talkoolaisten Facebook-ryhmä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Jos olet ulkopaikkakuntalainen, tarjoamme majoituksen telttaleirissä. Täytä hakemus tästä:

Talkoolaisten ilmottautuminen yöpyjäksi

Talkoopestien kuvauksia

RAKENNUS

Rakennustalkoolaisena olet mukana pystyttämässä ja purkamassa markkina-alueen rakennelmia, mm. aitauksia, katsomoita, myyntikojuja ja telttoja. Vasara ja porakone pysyvät kädessäsi, et pelkää pientä fyysisyyttä tehtävissäsi ja haluat olla mukana luomassa keskiaikaelämystä. Rakennustalkoolaisen pestiin voi yhdistää myös roudaajan tehtävät.

Rakennus 2017 talkoopesti

 

ROUDAUS

Roudaustalkoolaisena olet mukana rakentamassa tapahtumaamme Linnanpuistoon ja Linnanniemen alueelle. Autat tuomaan alueelle monenlaisia rakenteita penkeistä ja teltoista jalkapuihin. Voit myös toimia kaksoisroolissa roudaajana ja rakentajana, jolloin olet mukana pystyttämässä mm. lipunmyyntikojuja ja telttoja. Et pelkää rankkaakaan fyysistä työtä ja ymmärrät ehkä jotain rakentamisestakin.

Roudaus 2017 talkoopesti

 

SOMISTUS

Somistustalkoolaisena autat luomaan tapahtumaamme keskiaikaista tunnelmaa monenlaisen rekvisiitan ja somisteiden avulla. Koristelet telttoja, aitaat taistelualueita, luot tunnelmaa olutpihalle ja naamioit nykyaikaa näkymättömiin. Olet kiinnostunut keskiajan visuaalisesta ilmeestä, kätevä käsistäsi ja mielelläsi mukana luomassa illuusiota menneisyydestä.

Somistus 2017 talkoopesti

 

MARKKINATORI

Markkinatoritalkoolaisena pääset tutustumaan torimyyjiimme läheltä ja kaukaa. Autat torivouteja markkinatorin rakentumisessa ja neuvot ja opastat saapuvia myyjiä. Olet asiakaspalveluhenkinen, osaat ainakin suomea ja englantia ja jaksat vastata kymmenennen kerran ystävällisesti kysymykseen: mihin voin pysäköidä autoni?

Markkinatori 2017 talkoopesti

 

JÄTEHUOLTO

Roskistalkoolaisen pesti on yksi markkinoidemme tärkeimmistä: meillä on maine siistinä ja mukavana koko perheen tapahtumana, ja ympäristön ja bajamajojen siisteys ovat tässä aivan keskeisiä tekijöitä. Roskistalkoolaiset huolehtivat myös penkkien, pöytien ja katsomoiden kunnossapidosta niin, että ne ovat markkinavieraiden käytettävissä. Roskistalkoolaisemme ovat keskiaikaympäristönhuollon asiantuntijoita, joilla ämpäri ja rätti pysyvät kädessä

Jätehuolto 2017 talkoopesti

 

LASTEN LÄÄNITYS

Lasten läänityksen talkoolaisena eläydyt keskiaikamaailmaan lasten silmin. Olet mukana ohjaamassa ja valvomassa lapsille suunnattua toimintaa. Ehkä neuvot työpajassa, autat kotieläinten hoidossa, kerrot tarinoita tai vahdit miekkailijoita. Pidät lasten kanssa toimimisesta, olet näppärä käsistäsi, vastuuntuntoinen ja kärsivällinen, ja sinulla on mielikuvitusta ja eläytymiskykyä.

Lasten läänitys 2017 talkoopesti

 

PUVUSTO

Keskiaikafestivaalin puvustossa etsit sopivia asuja ja asusteita asiakkaillemme ja talkoolaisille. Neuvot vaatteiden käyttöä ja opastat valitsemaan oikean asun oikeaan rooliin. Saatat joutua tekemään pieniä korjaustöitä ja auttamaan vaatehuollossa. Olet asiakaspalveluhenkinen, kiinnostunut keskiajan pukeutumisesta ja neula ja saksetkin pysyvät käsissäsi tarpeen tullen.

Puvusto 2017 talkoopesti

 

LIPUNMYYNTI

Ihan ensimmäisenä festivaalivieraamme tapaavat lipunmyyntitalkoolaisemme. Tapahtuman kolmessa lipunmyyntipisteessä paitsi myydään toritullilippuja myös vastataan kysymyksiin, annetaan neuvoja ja ohjataan oikeaan paikkaan. Lipunmyyntitalkoolaisena käsittelet rahaa, joten olet huolellinen ja tarkka pienessä kiireessäkin. Pidät asiakkaiden kohtaamisesta, jaksat tarpeen tulleen kuunnella palautetta ja toimit yleisenä keskiaikamannekiinina ja sisäänheittäjänä toivottamassa kävijät keskiaikaan.

Lipunmyynti 2017 talkoopesti

 

MUONITUS

Muonitustalkoolaisena autat pitämään huolta siitä, että kukaan talkooväestä ei jää ilman ansaitsemaansa ruokaa tai kahvikupillista. Autat tuomaan esille valmiina toimitettuja ruokia ja huolehdit kahvin, teen ja muun juotavan, ehkä pullan ja karkinkin saamisesta. Markkinatoimisto toimii kahvin (tai keskiaikakielellä ”itämaiden papujuoman”) voimalla, joten työsi on merkittävää koko tapahtuman onnistumisen kannalta. Sinulla on mielellään hygieniapassi ja osaat pitää keittiön kunnossa, roskisvuoro mukaan lukien.

Muonitus 2017 talkoopesti

 

FESTIVAALITOIMISTO

Toimistotalkoolaisena olet mukana auttamassa tapahtuman toteutusta ja tuotantoa vaihtelevissa tehtävissä. Festivaalitoimisto on koko tapahtuman hermokeskus, joten kaikkea ohjaillaan sieltä. Työtä on opasteiden teosta pysäköintilupien jakeluun ja esiintyjien palvelusta kahvinkeittoon ja imurointiin. Saatat myös päästä festivaalialueelle infopisteeseen tai toimimaan lähettinä infon ja toimiston välillä. Olet kiinnostunut tapahtumatuotannon vaiheista, asiakaspalveluhenkinen, teet ihan mitä työtä tahansa ja sinulla on mielellään lehmän hermot.

Toimisto 2017 talkoopesti

 

MARKKINOINTI JA ELÄVÖITTÄMINEN

Markkinointia ja elävöitystä tekevät talkoolaisemme antavat panostaan ennen keskiaikamarkkinoita erilaisissa tilaisuuksissa lähinnä Hämeenlinnan seudulla. Keskiajan asussa esiintyvät talkoolaiset markkinoivat tapahtumaamme jakamalla mm. postikortteja ja kertomalla tapahtumasta, ohjelmatarjonnasta ym. tai esiintymällä hahmoroolissa. Sinulla on jonkun verran tietoa keskiajasta ja tunnet tapahtumamme varsin hyvin. Jos sinut on pestattu keskiaikahahmoksi, uskallat heittäytyä rooliin ja ottaa kontaktia ihmisiin.

Markkinointi ja elävöittäminen 2017 talkoopesti

Share