Ilmoittaudu talkoisiin

TALKOOLAISET

Tervetuloa Hämeen keskiaikamarkkinoiden talkoolaiseksi! Olet mukana järjestämässä Suomen toiseksi suurinta keskiaikatapahtumaa. Markkinat järjestetään nyt 20. kerran ja järjestäjänä toimii Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen omistama Hämeen keskaikatapahtumat oy. Keskiaikamarkkinoita ei olisi olemassa ilman talkoolaisiamme, joten suuret kiitokset siitä, että olet antamassa oman panoksesi tapahtuman toteutumisessa!

Eri talkootehtäviin voit tutustua allaolevissa linkeissä olevien talkoopestikorttien myötä. Korteissa on kuvattu tärkeimmät ja eniten työvoimaa tarvitsevat pestit, mutta meillä on paljon sellaisiakin talkoita, joihin tarvitaan vain muutama tekijä. Talkoopestejä voidaan myös räätälöidä talkoolaisen aikatauluihin ja osaamiseen sopiviksi. Voit kysyä lisätietoja talkoovoudilta: Reine Austin, gsm 050 4613202 tai reine.austin(a)pp2.inet.fi tai keskiaikayhdistyksen toimistosta 040 865 5915.

Talkoopestisi etuina on asianmukainen työasu eli keskiaikapuku lainaksi yhdistyksen pukuvarastosta ja talkoopäivän muonitus. Työpäivän pituudesta riippuu, saatko kahvit vai myös ruuan. Tietenkin saat myös talkoorannekkeen, jolla pääset viikonlopun ajan sisään markkina-alueelle. Lisää talkoo-eduista voit lukea jäljempänä.

Viestimme talkoolaisille pääosin verkkosivujemme (www.keskiaikamarkkinat.fi) ja sosiaalisen median kautta sekä jo mainituissa talkooinfotilaisuuksissa. Ajankohtaisimman tiedon löydät Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen Facebook-sivuilta (https://www.facebook.com/Hameen.keskiaikamarkkinat).

Talkoolaisille on myös oma Facebook-ryhmänsä (https://www.facebook.com/groups/145548432241736).

Lue ja printtaa tästä Talkoolaisohje 2016 mukaasi!

 

RAKENNUS

Rakennustalkoolaisena olet mukana pystyttämässä ja purkamassa markkina-alueen rakennelmia, mm. aitauksia, katsomoita, myyntikojuja ja telttoja. Vasara ja porakone pysyvät kädessäsi, et pelkää pientä fyysisyyttä tehtävissäsi ja haluat olla mukana luomassa keskiaikaelämystä. Rakennustalkoolaisen pestiin voi yhdistää myös roudaajan tehtävät.

Talkoopesti rakennus 2016

 

ROUDAUS

Roudaustalkoolaisena olet mukana rakentamassa tapahtumaamme Linnanpuistoon ja Linnanniemen alueelle. Autat tuomaan alueelle monenlaisia rakenteita penkeistä ja teltoista jalkapuihin. Voit myös toimia kaksoisroolissa roudaajana ja rakentajana, jolloin olet mukana pystyttämässä mm. lipunmyyntikojuja ja telttoja. Et pelkää rankkaakaan fyysistä työtä ja ymmärrät ehkä jotain rakentamisestakin.

Talkoopesti roudaus 2016

 

SOMISTUS

Somistustalkoolaisena autat luomaan tapahtumaamme keskiaikaista tunnelmaa monenlaisen rekvisiitan ja somisteiden avulla. Koristelet telttoja, aitaat taistelualueita, luot tunnelmaa olutpihalle ja naamioit nykyaikaa näkymättömiin. Olet kiinnostunut keskiajan visuaalisesta ilmeestä, kätevä käsistäsi ja mielelläsi mukana luomassa illuusiota menneisyydestä.

Talkoopesti somistus 2016

 

MARKKINATORI

Markkinatoritalkoolaisena pääset tutustumaan torimyyjiimme läheltä ja kaukaa. Autat torivouteja markkinatorin rakentumisessa ja neuvot ja opastat saapuvia myyjiä. Olet asiakaspalveluhenkinen, osaat ainakin suomea ja englantia ja jaksat vastata kymmenennen kerran ystävällisesti kysymykseen: mihin voin pysäköidä autoni?

Talkoopesti markkinatori 2016

 

JÄTEHUOLTO

Roskistalkoolaisen pesti on yksi markkinoidemme tärkeimmistä: meillä on maine siistinä ja mukavana koko perheen tapahtumana, ja ympäristön ja bajamajojen siisteys ovat tässä aivan keskeisiä tekijöitä. Roskistalkoolaiset huolehtivat myös penkkien, pöytien ja katsomoiden kunnossapidosta niin, että ne ovat markkinavieraiden käytettävissä. Roskistalkoolaisemme ovat keskiaikaympäristönhuollon asiantuntijoita, joilla ämpäri ja rätti pysyvät kädessä

Talkoopesti jätehuolto 2016

 

LASTEN LÄÄNITYS

Lasten läänityksen talkoolaisena eläydyt keskiaikamaailmaan lasten silmin. Olet mukana ohjaamassa ja valvomassa lapsille suunnattua toimintaa. Ehkä neuvot työpajassa, autat kotieläinten hoidossa, kerrot tarinoita tai vahdit miekkailijoita. Pidät lasten kanssa toimimisesta, olet näppärä käsistäsi, vastuuntuntoinen ja kärsivällinen, ja sinulla on mielikuvitusta ja eläytymiskykyä.

Talkoopesti Lasten läänitys 2016

 

PUKUVARASTO

Keskiaikayhdistyksen pukuvarastossa etsit sopivia asuja ja asusteita asiakkaillemme ja talkoolaisille. Neuvot vaatteiden käyttöä ja opastat valitsemaan oikean asun oikeaan rooliin. Saatat joutua tekemään pieniä korjaustöitä ja auttamaan vaatehuollossa. Olet asiakaspalveluhenkinen, kiinnostunut keskiajan pukeutumisesta ja neula ja saksetkin pysyvät käsissäsi tarpeen tullen.

Talkoopesti pukuvarasto 2016

 

LIPUNMYYNTI

Lipunmyyntitalkoolaisena toivotat kaikenlaiset kulkijat tervetulleiksi markkinoillemme. Olet asiakaspalveluhenkinen ja teet työtäsi hymyssä suin, etkä kavahda kummallisiakaan kysymyksiä!

Talkoopesti lipunmyynti

 

MUONITUS

Muonitustalkoolaisena autat pitämään huolta siitä, että kukaan talkooväestä ei jää ilman ansaitsemaansa ruokaa tai kahvikupillista. Autat tuomaan esille valmiina toimitettuja ruokia ja huolehdit kahvin, teen ja muun juotavan, ehkä pullan ja karkinkin saamisesta. Markkinatoimisto toimii kahvin (tai keskiaikakielellä ”itämaiden papujuoman”) voimalla, joten työsi on merkittävää koko tapahtuman onnistumisen kannalta. Sinulla on mielellään hygieniapassi ja osaat pitää keittiön kunnossa, roskisvuoro mukaan lukien.

Talkoopesti muonitus 2016

 

MARKKINATOIMISTO

Toimistotalkoolaisena olet mukana auttamassa tapahtuman toteutusta ja tuotantoa vaihtelevissa tehtävissä. Markkinatoimisto on koko tapahtuman hermokeskus, joten kaikkea ohjaillaan sieltä. Työtä on opasteiden teosta pysäköintilupien jakeluun ja esiintyjien palvelusta kahvinkeittoon ja imurointiin. Saatat myös joutua markkina-alueelle infopisteeseen istumaan. Olet kiinnostunut tapahtumatuotannon vaiheista, asiakaspalveluhenkinen, teet ihan mitä työtä tahansa ja sinulla on mielellään lehmän hermot.

Talkoopesti toimistotyöt 2016

 

MARKKINOINTI JA ELÄVÖITTÄMINEN

Markkinointia ja elävöitystä tekevät talkoolaisemme antavat panostaan ennen keskiaikamarkkinoita erilaisissa tilaisuuksissa lähinnä Hämeenlinnan seudulla. Keskiajan asussa esiintyvät talkoolaiset markkinoivat tapahtumaamme jakamalla mm. postikortteja ja kertomalla tapahtumasta, ohjelmatarjonnasta ym. tai esiintymällä hahmoroolissa. Sinulla on jonkun verran tietoa keskiajasta ja tunnet tapahtumamme varsin hyvin. Jos sinut on pestattu keskiaikahahmoksi, uskallat heittäytyä rooliin ja ottaa kontaktia ihmisiin.

Talkoopesti markkinointi ja elävöittäminen 2016

Share