Jousiammuntakilpailut

JOUSIAMMUNTAKISAN TULOKSET 2017 A.D.

Lauantai 19.8. klo 15

yleinen sarja:

  1. Markku Teräs
  2. Paula Sahlberg
  3. Ismo Särkinen

lapset

  1. Aaro Heinonen
  2. Ebba Miettinen

 

Sunnuntai 20.8. klo 11

yleinen sarja

  1. Markku Teräs
  2. Paula Sahlberg
  3. Antti Vanhala

lasten sarja

  1. Onni Oksanen
  2. Aaro Heinonen

Jousiammuntakisojen 2017 tulokset voit nähdä tästä linkistä, jossa siis kaikki kilpailijat ja tarkemmat tulokset:

primitiivijousi.fi

Kaarle Knuutinpojan Jousiampujat ry järjestää tänä vuonna Hämeen Keskiaikafestivaaleille jousiammuntakilpailun.
Kisa käydään lauantaina 19.8. ja sunnuntaina 20.8. Pohjoisella Vallipihalla.
Lue alta säännöt ja ilmoittaudu mukaan simo.hankaniemi(at)gmail.com. Voittajille luvassa huikeita palkintoja sekä kunniaa!

Luokat

Luokat ovat yleinen luokka (miehet ja naiset samassa) ja lasten luokka (alle 15-vuotiaat) sekä varsijousiluokka.

Välineet

Jousi on muotoilultaan perinteinen, eli ei kantavia nuolihyllyjä, tähtäimiä, vakaajia tai laukaisulaitteita. Jousi voi olla luonnonmateriaalia tai lasikuitua.

Nuoli on puuta tai ruokoa, sulitukset luonnonsulkaa, kärki tavallinen taulukärki, tai vastaava itse tehty. Ei leikkurikärkiä, jotka rikkovat maaleja tarpeettomasti. Ammutaan kolme nuolta per maali, ellei toisin ilmoiteta. Nuolia on syytä olla mukana ainakin 5-6 siltä varalta, että niitä sattuu rikkoutumaan.

Kilpailijalla on mahdollisuus saada bonuspisteitä, jos hänen välineensä ovat mahdollisimman keskiaikaisia. Eli puujousesta (tai muuta luonnonmateriaalia) saa 3 pistettä, luonnonmateriaalijänteestä saa 3 pistettä ja nuolien luomunokit (ei muovinokkeja) 3 pistettä.

Varsijousen täytyy noudattaa perinteistä muotoilua ja materiaaleja. Ei teollisesti tehtyjä varsijousia tai nuolia. Kaari voi olla puuta tai muita luonnonmateriaaleja tai terästä. Nuoli on puuta tai ruokoa, kärkenä taulukärki tai vastaava, sulitus luonnonsulkaa tai raakanahkaa tai puuta.

Pistelasku

Kilpailussa ammutaan pääasiassa kolmiulotteisia solumuovisia eläinhahmoja. Eläimen vitaalialue antaa 3 pistettä per osuma, muu alue 1 piste.

Huomaathan, että vaadimme jousiammuntakilpailuun osallistuvilta autenttisuutta myös keskiaikaisen puvun myötä! Kilpailuun voi osallistua vain sääntöjen mukaisella jousella ja keskiaikaiseen pukuun pukeutuneena.

Ilmoittaudu nyt mukaan sähköpostitse simo.hankaniemi(at)gmail.com!

 

Kaarle Knuutinpojan Jousiampujat ry:n Facebook-sivut

 

Share