Artistit ja ohjelma

Alla näet meillä aiemmin esiintyneitä artisteja. Vuoden 2018 ohjelmaa aletaan julkaista vähitellen helmikuusta alkaen.

Jos haluat tarjota meille ohjelmaa, ota yhteys ohjelmakreivittäreen Veeraan: kreivitar.veera (a) gmail.com.

Aeldwine

Aeldwine on duo, joka kertoo tarinaansa seuraavasti:

”Aina ajankohtaiset juomalaulumme vievät sinut tavernojen ja sahdin maailmaan, aikaan, jossa kohtaat niin kuninkaat kuin kerjäläiset, niin ritarit kuin neidot, ja jossa torjuttu ja hyväksytty rakkaus alati jatkavat ikiaikaista leikkiään. 
Oiva kattaus vikkeliä jigejä, reelejä ja polkkaa saavat jalkasi jyskäämään ja tuoppisi tömisemään – ja hienostuneempaan makuun tarjoilemme keinuvan valssin jos kaksikin… Nämä kaikki lipuvat tajuntaasi mandoliinin, harpun, pillien ja rummun taidokkaasta soitannasta.”

 

 

 

 

Fabella-teatteri

Kun kylissä ja kaupungeissa tapahtuu, voit olla varma, että törmäät Fabella-teatterin iloiseen joukkoon! Pitkin maita ja mantuja seikkailevat ilveilijät menevät sinne, minne yleisökin; markkinahumun lumoihin. Ryhmä esittää ajankohtaista satiiria, jolta ei säästyy itse kuningaskaan ja auringon laskiessa, kun tuopit täyttyvät, alkavat juomalaulut raikaa. Mistä he tulevat? Minne he menevät? Keitä he ovat? Sen tietää vain Fabella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulisirkusryhmä Flamma

Flamma on tamperelainen tulishowryhmä, joka rikkoo esityksillään perinteisen sirkuksen ja teatterin rajoja. Flamman välineitä ovat tavallisten tulenpyöritysvälineiden sekä palavien viuhkojen, hyppynarujen, vanteiden ja keilojen lisäksi myös erikoisvälineet ja lavasteet puujaloista liekehtiviin siipiin ja tuliveistoksiin. Flamma esiintyy tulen lisäksi myös itsevalaisevilla ja mustavalossa hohtavilla välineillä. Ryhmä tunnetaan myös fantasianomaisista tuliteatteriesityksistään, joita se on järjestänyt Tampereella.

Greenrose Faire

Keskiaikaisia vaikutteita pursuava tamperelainen Greenrose Faire julkaisi aikaisemman Neverending Journey -albuminsa vuonna 2011. Greenrose Faire on keskiaikapoppia taianomaisella tunnelmalla. Keväinen Tampere koki tuulahduksen menneiltä ajoilta, kun Greenrose Faire soitti ensisävelensä vuonna 2008. Yhtyeen mukaansa tempaava keskiaikapoppi vie kuulijansa railakkaista olutpidoista aina rauhoittavaan herkistelyyn. Keikoilla kappaleiden tunnelma kantaa vastaanottajansa kokonaisvaltaiseen elämykseen ja saa raavaammankin äijän jalat hakemaan pöydän alla keveitä tanssiaskeleita.
Greenrose Fairen kotisivut

Hämeen linnan draamakierrokset ja opastukset

Hämeen linnassa järjestetään keskiaikamarkkinoiden aikaan draamakierroksia.

Kalevan Noita

Jo viikinkien aikaan kylissä eleli hahmoja, joilla oli kykyjä, joita kukaan muu ei omistanut. He pystyivät ennustamaan tulevaa ja jopa muokkaamaan luonnonlakeja tarvittaessa. Kalevan Noita on yksi heistä, nainen, joka kantaa salaisuuksia ja loitsuja mukanaan. Hänen taikansa lumoavat katsojan, minne ikinä hän ilmestyykään. Joten älä pelästy, jos hän onkin takanasi, hän luultavasti aistii sinussa jotain erityistä. Kalevan Noita sijoittui taikuuden SM-kisoissa pronssille!

Larkspur

LARKSPUR on mainio folk-kvartetti Kentistä, Englannista. Heidän musiikkinsa pohjaa toisaalta vanhaan folk-traditioon,
ja toisaalta suurina musiikin rakastajina he solmivat mukaan vaikutteita Itä-Euroopan, Aasian ja Afrikan perinteistä.

Larkspur koostuu folkin rautaisista ammattilaisista:

Gary Rodwell – kitara, bodhran, laulu
Rachel Todwell – kitara, tinapilli, nokkahuilu, laulu
James Cook – viulu, kampiliira, laulu
Jamie Scot Godfrey – djembe

Misericordia

Misericordia on monivivahteinen kudelma perinteistä ja keskiaikaista musiikkia yhdistettynä muusikoiden omiin sävellyksiin – jopa 1100-luvulta peräisin olevat laulut nivoutuvat hiljattain luotuihin tanssimelodioihin kampiliiran ja säkkipillin vetävillä rytmeillä – höysteenä oiva kokoelma mitä erikoisempia varhaisia perinnesoittimia. Bändin muusikot eri kokoonpanoissaan ovat keikkailleet menestyksekkäästi ympäri Eurooppaa – nyt siis ensi kertaa myös Suomessa!

Anne Marie Summers – laulu, sakkipillit, nokkahuilu, kampiliira
Katy Marchant – sakkipillit, skalmeija, nokkahuilu, gemshorn, pilli, psalttari
Steve Tyler – kampiliira, sisteri, goottilainen harppu, perkussio

Obscurus Orbis   

Keskiaikainen metalliyhtye Obscurus Orbis Latviasta esiintyy lauantai-iltana n. klo 20 ja sunnuntaina klo 14 päälavalla. Euroopan festivaaleilla ahkerasti keikkaileva yhtye nähtiin meillä yleisön pyynnöstä jo neljännen kerran!

 

Suuri viikinkitaistelu 

Yhtenä pääohjelmanumerona on vuonna 2016 huippusuosion saanut, 50 viikinkitaistelijan juonnettu taistelunäytös. Taistelussa on mukana monta eri harrastaja- ja esiintyjäryhmää, mm. Faravidin Sudet, Vanajan Sudet ja Ulvilan Kaarti.

Todellisuuspakolaiset ry

Todellisuuspakolaiset kulkevat ympäri linnanpuistoa festivaalia elävöittäen ja markkinakansaa hämmentäen. Lisäksi tämä mahtava porukka vetää Lasten läänityksessä boffer-miekkailua! Kuvan nappasi Pasi Vähänen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turnajaiset – Xiążęca Drużyna eli Herttuan joukot

Xiążęca Drużyna eli Herttuan joukot saapuu Hämeeseen rankoin joukoin. Jo 15 vuotta maailman ääriä kiertänyt hevosjoukko kokoaa festivaaleille parhaat ratsunsa ja ratsastajansa, löytyy ryhmästä myös viulun-, huilun-, ja jopa säkkipillin soittajiakin!

Intohimo ja sydämen palo historiallisten suurtaisteluiden esittämiseen on vienyt ryhmää ympäri Euroopan, Puolasta Venäjälle ja Saksasta Hollantiin. Herttuan Joukot osallistui muun muassa Waterloon 200-vuotisjuhlaan suurimpana hevosryhmänä 27 ratsastajan voimin. Saavu siis paikalle katsomaan, millaisen spektaakkelin he ovat Hämeen Keskiaikafestivaaleille räätälöineet!

Xiążęca Drużynan kotisivut

Tryzna 

 

Puolalainen Tryzna vieraili 2017 festivaalillamme jo toisen kerran ja toi meille keskiaikaista musiikkia autenttisilla soittimilla soitettuna.
Tryznan kotisivut

Virna 

VIRNA on Sibelius-opiston yhtye Hämeenlinnasta. Virnan instrumentteja ovat jouhikko, pienkanteleet, nokkahuilu ja laulu. Ohjelmistossa on kansanmusiikkia ja vanhaa musiikkia Suomesta, Pohjoismaista, Walesista ja muualta Euroopasta.

Wanainmaa

Wanainmaa on alkujaan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan roolipelikerhon jäsenten perustama ryhmä, jonka tarkoitus oli kokeilla tuolloin uutta Sotahuuto -boffaustapahtumaa.

Festivaalillamme Wanainmaa on esitellyt boffausta – keskiaikaista taistelua pehmustetuin asein, sovittujen sääntöjen puitteissa – omilla jalkaturnausnäytöksillään, sekä niiden jälkeisellä yleisölle avoimella lajinkokeilumahdollisuudella.

 

 

 

Share