Ajo-ohjeet, yöpyminen ja julkinen liikenne

Yöpymisvinkkejä Hämeenlinnaan

Saapuminen tapahtumaan

Hämeen keskiaikafestivaali sijoittuu Hämeenlinnan Linnanpuistoon ja lähes koko Linnanniemen alueelle. Katuosoite on Kustaa III:n katu, joka on kokonaisuudessaan tapahtuma-alueella, eivätkä siellä olevat paikoitusalueet ole käytössä. Seuraa sisääntuloteiltä opasteita Hämeen linnaan ja lähempänä tapahtuma-aluetta omia opasteitamme.

Hämeen Keskifestivaali suosittelee, että vieraat saapuisivat paikan päälle julkisilla kulkuneuvoilla. Juna- ja bussiyhteydet Hämeenlinnaan ovat monipuoliset ja lukuisat.

Linja-autoasema on Hämeenlinnan keskustassa ja sieltä on noin 10 minuutin kävelymatka markkina-alueelle suoraan pitkin linja-autoaseman kulmalta lähtevää mäkistä Linnankatua. Rautatieasema on hieman kauempana, sieltä on noin 20 minuutin kävelymatka markkinoille, mutta reitti kulkee pitkin kauniita Vanajaveden rantoja.

Festivaalibussi

Vuonna 2017 vieraita palvelee Pekolan Liikenteen festivaalibussi kuljettaen väkeä tapahtuma-alueelle rautatieasemalta, linja-autoasemalta, valikoiduilta pysäköintialueilta lähitienoolla ja merkityiltä pysäkeiltä. Hämeen keskiaikafestivaali -logolla merkitty festivaalibussi kiertää rautatieaseman, linja-autoaseman sekä tapahtuma-alueen väliä ”non-stoppina”. Huomaa, että busseja on yksi ja sen kulkuväli on noin 30 min.

Meno: Ensimmäinen festivaalibussi lähtee rautatieasemalta la 19.8. ja su 20.8. klo 10:00.
Paluu: Viimeinen festivaalibussi Hämeen keskiaikamarkkinoilta lähtee la 20.8. klo 19:00 ja su 21.8. klo 17:00.

Festivaalibussi kulkee klo 10:00 jälkeen (HUOM. Tauko n. klo 14–15) seuraavaa reittiä:

Rautatieasema – Teatteri – Linja-autoasema – Sibeliuksenkatu – Danske-pankki – Kate – Erottajakatu – Lukiokatu – Kasarmikatu – Treentie, Keskiaikafestivaali (Tykkitulli) – Kaupunginpuisto – Keskiaikafestivaali (Tykkitulli)

Paluureitti: Keskiaikafestivaali (Tampereentie) – Reska – Linja-autoasema – Teatteri – Rautatieasema.

Karttalinkit

Kustaa III:n katu

Linnanpuisto

Koordinaatit (WGS 84)
N 61º 0.092′ E 24º 27.398′

 

Pysäköinti

Mikäli tulet tapahtumaan omalla autolla, ota huomioon, että tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä on varsin rajallisesti pysäköintitilaa.

Pysäköintipaikoille opastavat markkina-alueen lähistöllä liikenteenohjaajat. Enemmän pysäköintitilaa on esimerkiksi pienen kävelymatkan päässä tapahtuma-alueesta pohjoiseen, Kaupunginpuistossa. Klikkaa alla olevaa linkkiä nähdäksesi Kaupunginpuiston pysäköintipaikat kartalla:

Kaupunginpuistossa

Lisää pysäköintitilaa löytyy Kaivoparkista, (osoitteessa Kaivokatu 13) sekä Keinuparkista (osoitteessa Talaskuja 2). Pysäköinti maksetaan jälkikäteen pysäköintitalon automaattikassoilla. Maksun voi suorittaa kolikoilla, seteleillä, pankkikorteilla sekä yleisimmillä luottokorteilla. Molemmat pysäköintitalot sijaitsevat kävelymatkan päässä Linnanpuiston alueelta. Lisätietoja Kaivoparkista ja Keinuparkista löytyy alla olevan linkin takaa:

Hämeenlinnan pysäköinnin kotisivu

 

Esteetön pysäköinti

Esteetön pysäköinti (pyörätuolitunnuksella) on sijoitettu tapahtuma-alueen länsilaitaan, ns. Linnankioskin tienoolle lähelle Niittytullia, josta pysäköinninohjaajat ohjaavat paikalle. Ajosuunta on Tampereentieltä, josta pysäköinninohjaajat ohjaavat paikalle.

 

Linja-autot

Linja-autoille on paikkoja Tampereentien ja linnan välissä ent. Linnankioskin takana.

 

Caravan-paikat, esiintyjät ja kauppiaat

Esiintyjät ja kauppiaat, pysäköintiohjeet myös infosta päälavan tuntumasta!
Etsitkö majoitusta tapahtuman ajaksi? Aulanko Outdoors tarjoaa edullista mökkimajoitusta. Hinnat ja muut lisätiedot allaolevista linkeistä:

Retkeilymökkien HINNAT ja lisäpalvelut 2017 & tilojen vuokrausehdot

Huomaathan, että festivaalialueelle ei saa tuoda eläimiä, lukuun ottamatta opaskoiria.

 

Share