Ohjelma, liput ja saapuminen

Hämeen keskiaikafestivaali 20 vuotta 16.–20.8.2017
Linnanpuisto ja Linnanniemi, Hämeenlinna

Hämeen keskiaikamarkkinat on nyt Hämeen keskiaikafestivaali ja täyttää 20 vuotta! Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997, ja se on kasvanut Suomen toiseksi suurimmaksi keskiaikatapahtumaksi. Järjestäjä on Hämeen keskiaikatapahtumat Oy ja kävijöitä oli ennätykselliset 24 600 vuonna 2016.

Keskiviikkona 16.8. 2017 festivaali aloitetaan kirkkokonsertilla Vanajan kirkossa klo 19 ja etkoklubilla Hämeenlinnan keskustassa (paikka vahvistuu myöhemmin).
Hämeen keskiaikafestivaali avoinna Linnanpuistossa, os. Kustaa III:n katu, Hämeenlinna:
• To 17.8. klo 14–20 vapaa pääsy festivaalialueelle (alueen museoihin ovat myynnissä omat liput).
• Pe 18.8. klo 10–19 pääsymaksu alueelle 2 €, liput vain porteilta, (alueen museoihin ovat myynnissä omat liput)
• Perjantai-iltana 18.8. n. klo 19 Säädyttömien yön Tuliturnajaiset Museo Militarian kentällä ja pidot Linnanpuistossa päälavan tuntumassa.
• Lauantaina 19.8. klo 10–24, ohjelmassa mm. hevosturnajaiset ja suuri viikinkitaistelu. Viikinkien taistelun juontaa Jussi Heikelä.
• 19.8. lauantai-illan pääesiintyjä on Suomessa harvoin nähty Turisas!
• Sunnuntaina festivaali avoinna klo 10–17. Ohjelmassa mm. hevosturnajaiset, runsas musiikkitarjonta ja Kakarain kauppapyhä.
Lauantain ja sunnuntain aikana alueen museoihin ja linnaan pääsee festivaalirannekkeella.
Koko festivaalin ohjelma julkaistaan kevään ja kesän aikana. Luvassa on jälleen runsas ja monipuolinen kattaus keskiaikaista musiikkia, taisteluita, käsityönäytöksiä, taikuutta, jongloorejä, luentoja… Vanajaveden rantaan ja Linnanpuistoon levittäytyvät jälleen laaja keskiaikaharrastajien kylä ja käsityöläisten markkinat. Ravintolakojut ja -teltat palvelevat aamusta iltaan.
Osta lippusi ennakkoon ja edullisesti ajoissa! Ennakkomyynti avataan huhtikuun loppuun mennessä osoitteessa www.lyyti.in/keskiaikafestivaali

Voit myös seurata ympärivuotista toimintaamme ja tiedotusta facebook-sivuillamme Hämeenlinnan keskiaikayhdistys ry.

Järjestäjänä pidätämme oikeudet muutoksiin!

Share